Αρχική Σελίδα Σχετικά με τις Εκδόσεις ΌΡΟΣ Όλες οι εκδόσεις των Εκδόσεων ΌΡΟΣ Σύντομα θα εκδοθούν από τις εκδόσεις ΌΡΟΣ Επικοινωνία με τις Εκδόσεις ΌΡΟΣ

Σειρά: Η μαρτυρία της αρχαίας Εκκλησίας

οι Αποστολικοί Πατέρες
(soft edition)

(80-140 μ.Χ.)

το ίδιο σχεδόν περιεχόμενο με την υπάρχουσα έκδοση, με soft cover, και διαφορετικό σχήμα, για πιο εύκολη χρήση, με τα κείμενα όλων των Αποστολικών Πατέρων (80-140 μ.Χ.) με

εισαγωγές,

μετάφραση,

σχόλια και περιλήψεις,

εννοιολόγιο, Βιβλικό Ταμείο κ.α.

 

Πλήρης Οδηγός Μελέτης

Οι Αποστολικοί Πατέρες )80'140 μ.Χ.=

 

Μεταποστολικοί Πατέρες (140-260 μ.Χ.)

Σεπτίμιος Τερτυλλιανός -ΙΙ

(155-240 μ.Χ.)

Στη σειρά «Η Μαρτυρία της Αρχαίας Εκκλησίας» ο 2ος τόμος από τον κύκλο των Μεταποστολικών Πατέρων(140-260μ.Χ.) αφιερωμένος στον Τερτυλλιανό.

Πλήρης Οδηγός Μελέτης

Σεπτίμιος Τερτυλλιανός ΙΙ

 

Σειρά: Ιστορική Βίβλος

Μονογραφία Νο2

σειρά από μονογραφίες για την ιστορική και αρχαιολογική αξιοπιστία των Γραφών, ενάντια στην λαϊκή μυθολογία.

Ιστορική Βίβλος - Μονογραφία ΙΙ

Πρόλογος (Υπήρξε ποτέ κάποιος Κατακλυσμός;) »»Μια ανεπανάληπτη Θεομηνία »»Η Κιβωτός »»Η έκταση του Κατακλυσμού »»Ο Κατακλυσμός ήταν ένας »»Η συλλογική ανάμνηση της ανθρωπότητας ( Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αμερική, Ωκεανία) »»Το έπος του Γκιλγκαμές (Παράλληλη αναφορά με την Βιβλική αφήγηση) »»Η αξιοπιστία της Βιβλικής αφήγησης »»Οι έρευνες για την θρυλική Κιβωτό. (Από τον 6ο π.Χ. αιώνα μέχρι τον 21ο μ.Χ. αιώνα) »»Επίλογος (Θα ξαναγίνει Κατακλυσμός;)

Σειρά: Πλανών Έλεγχος

Η εσχατολογία της αρχαίας Εκκλησίας

Το Εσχατολογικό Πανόραμα της αρχαίας Εκκλησίας:Καθολικές-Ορθόδοξες-Προτεσταντικές-Εθνικές-Αποκρυφιστικές, παρα-ερμηνείες & ψευδο-προφητείες

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΟΣ

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ;

Τι θα συμβεί στον κόσμο μας;

To «Τι θα συμβεί στον κόσμο μας», δεν είναι κάποιος αριστοτεχνικός συνδυασμός θρύλων, θεωριών και συνομωσιών, η δήθεν η «πραγματική» ιστορία του Χριστιανισμού αποκρυπτόμενη από βυζαντινές ίντριγκες και μυστικά του Βατικανού!

To «Τι θα συμβεί στον κόσμο μας», δεν έχει σχέση με σκοταδιστικές ανοησίες, ιστορική αμάθεια και μια τάση για μηδενισμό των πάντων περιβεβλημένη με μια διάχυτη μνησικακία, σκοπό έχει να ξεσηκώσει συνειδήσεις και να ενημερώσει ανθρώπους γι αυτά που πρόκειται να συμβούν και τα οποία το πολιτικό, το οικονομικό, το ακαδημαϊκό και το θρησκευτικό κατεστημένο εύχεται να μη διαβασθούν ποτέ …

Χρήστος Σ. Χαλκιάς, υποψ. D.D.

Ειδικά Αφιερώματα

το Χρονικό της Οδού Azusa

Ο Φρανκ Μπάρτλεμαν γεννήθηκε σε μια φτωχή αγροτική οικογένεια κοντά στο Κάρβεσβιλ της Πεννσυλβάνια από πατέρα Ρωμαιοκαθολικό, και μητέρα Κουάκερη.

Όντας ασθενικός, αφού τελείωσε το δημοτικό ασχολήθηκε για λίγο στη φάρμα του πατέρα του, αλλά αντιμετωπίζοντας δυσκολία με τη βαριά αγροτική ζωή, σε ηλικία 17 ετών έφυγε από το σπίτι του.

Στις 15 Οκτωβρίου 1893, βρισκόμενος στην Φιλαδέλφεια, αναγεννήθηκε και πίστεψε στο Θεό, από τη μαρτυρία Βαπτιστών.

Το Χρονικό της Οδού Azusa - Υπό Frank Bartleman

Δείτε τις πρώτες 22 σελίδες του βιβλίου

Αν και ο Βαπτιστής ποιμένας, του πρότεινε να πληρώσει τα έξοδα για να σπουδάσει σε Βιβλικό κολέγιο με την προοπτική μιας επαγγελματικής καριέρας ιεροκήρυκα, ο 22χρονος Μπάρτλεμαν του δήλωσε ότι «προτιμά την φτώχεια και την υπηρεσία στους δρόμους παρά την άνεση των μισθωτών».

Από το 1897 και μετά ακολούθησε ομάδες της Γουεσλεηανής Αγιαστικής Κίνησης, και έκανε παρέα με μαύρους σοκάροντας τους λευκούς «αναγεννημένους». Επιπλέον δίδασκε με έμφαση την «θεία θεραπεία». Στις 2 Μαΐου 1900, παντρεύτηκε την Βουλγαρικής καταγωγής Άννα Λάντ, που είχε υιοθετηθεί και μεγαλώσει από Μεθοδιστές ιεραποστόλους που δρούσαν στη Βουλγαρία, και ήταν υπεύθυνη σε ένα ίδρυμα παραστρατημένων κοριτσιών.

Ο Φρανκ Μπάρτλεμαν αρνήθηκε την προσφορά του πεθερού του να γίνει μισθωτός ποιμένας σε μια Μεθοδιστική εκκλησία λέγοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί "είναι (πνευματικά) νεκροί και συμβιβασμένοι". Απέκτησε τέσσερα παιδιά. Το πρώτο του παιδί, η Εσθήρ, πέθανε σε ηλικία τριών ετών, μόλις είχαν μετακομίσει στο Λος Άντζελες.

Αυτή την εποχή (1906-1909) έγινε η έκχυση στην οδό Αζούζα, την οποία εξιστορεί στο γνωστό «Χρονικό» του.

Το Συγγραφικό έργο του αρχιμανδρίτη Ευσέβιου Παπαστεφάνου

Η Παγκόσμια Ορθοδοξία σε κρίση

Η Κρίση δεν είναι κάτι καινούριο για την Εκκλησία. Από την ημέρα της Πεντηκοστής, η Εκκλησία έχει βιώσει την κρίση σε κάθε εποχή. Είναι οικεία με την κρίση.

Υπάρχει όμως κάτι διαφορετικό στην κρίση που η Εκκλησία αντιμετωπίζει σήμερα. Ιστορικοί όπως ο Arnold Toynbee, μιλούν για τον μετα-Χριστιανικό Πολιτισμό στη Δύση......

 

 

Ιερουργημένοι αλλά όχι Ευαγγελισμένοι

Αυτό δεν είναι απλά ένα ακόμη βιβλίο για την Ορθοδοξία. Η πρόθεσίς μου δεν είναι να διαμοιράσω θρησκευτικές πληροφορίες. Έχουμε μια υπέρ-αφθονία από βιβλία τα οποία εκθέτουν τις διδασκαλίες και τις πρακτικές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι συγγραφείς τους συνήθως μας λένε πόσο θαυμαστή και μοναδικά διαφορετική είναι η Μητέρα Εκκλησία εν αντιθέσει με την Προτεσταντική και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ο σκοπός μου όμως με την έκδοση αυτού του βιβλίου δεν είναι να σκιαγραφήσω μία τέλεια εικόνα - πορτραίτο της ιστορικής Ορθόδοξης Πίστης και Παράδοσης. Αυτό το αφήνω για τους προσήλυτους Θεολόγους, οι οποίοι απολαμβάνουν να εξιδανικεύουν ο,τιδήποτε Ορθόδοξο...........

 

 

Σειρές

• Η μαρτυρία της αρχαίας Εκκλησίας

• Ιστορική Βίβλος

• Πλανών έλεγχος

• Ειδικά Αφιερώματα

• Το συγγραφικό Έργο του Ευσέβιου Παπαστεφάνου


 
© 2009 Εκδόσεις ΌΡΟΣ